Dolar 32,5506
Euro 35,1698
Altın 2.467,10
BİST 10.682,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 25°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 26°C
Cts 30°C
Paz 32°C
Pts 32°C

Dost ateşi’: 5 askeri öldü

İsrail’in sivillere yönelik saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi’nde bir binada konuşlanan 5 İsrail askeri dost ateşi sonucu hayatını kaybetti. İsrail tanklarının açtığı ateşte 3’ü ağır 7 asker de yaralandı.

Dost ateşi’: 5 askeri öldü
16 Mayıs 2024 12:13
176

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 7 Ekim’den bu yana devam ediyor. Tüm dünyanın gözleri önünde sivilleri hedef alan İsrail ordusu çocuk, yaşlı, kadın demeden bölgede katliam gerçekleştiriyor.

Bölgeye hava saldırılarının yanı sıra kara saldırıları da gerçekleştiren İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı’nda dün gerçekleştirdiği operasyonlar sırasında birbirini vurdu.

İHA’da yer alan habere göre, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, 5 İsrail askerinin dost ateşi sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. Açılan ateşte 3’ü ağır 7 askerin de yaralandığı aktarıldı.

Olaya ilişkin yapılan açıklamada “Sabah saatlerinde tank kuvvetlerinin geldiği mülteci kampındaki binaya daha sonra da paraşütçü birlikleri gelerek konuşlandı. Akşamın ilerleyen saatlerinde de başka bir paraşütçü birliği bölgeye gelerek orada bekleyen 2 tanka aynı binaya girdiklerini bildirdi. Daha sonra tank kuvvetleri binanın penceresinde silah namlusu tespit etti ve bunun düşman kuvvetleri olduğunu düşünerek hedefe 2 kez ateş açtı” denildi.

IDF tarafından yapılan açıklamada, ölen askerlerin tamamının Paraşütçü Tugayı’nın 202’inci Taburu’nda görev yaptığı ve kimliklerinin Yüzbaşı Roy Beit Yaakov (22), Çavuş Gilad Arye Boim (22), Çavuş Daniel Chemu (20), Çavuş Ilan Cohen (20) ve Çavuş Betzalel David Shashuah (21) olduğu ifade edildi.

IDF olaya ilişkin detaylı soruşturma başlatıldığını bildirdi.

ETİKETLER: İsrail
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.