Dolar 32,5540
Euro 35,2267
Altın 2.467,94
BİST 10.682,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 25°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 26°C
Cts 30°C
Paz 32°C
Pts 32°C

OYAK 2021 YILI NEMASINDA SON TAHMİN AÇIKLANDI! 1000’DEN FAZLA YORUM YAPILDI…

OYAK 2021 YILI NEMASINDA SON TAHMİN AÇIKLANDI! 1000’DEN FAZLA YORUM YAPILDI…
12 Nisan 2022 20:00
87.890

 2021 YILI OYAK NEMA TAHMİNİNDE SON RAKAMLAR AÇIKLANDI

PES24.COM /ÖZEL HABER /DEA

OYAK Üyelerinin merakla beklediği, 14 MAYIS 2022 tarihinde yapılması planlanan, OYAK’ın 62’nci Genel Kurulunda açıklanacak olan 2021 yılına ait Nema ile ilgili tahminler güncellenmeye başladı.

Sosyal Medya platformlarından Facebook’ta, OYAK Bilgi Platformu grubunun kurucusu ve yöneticisi emekli astsubay İbrahim YUKA, 2021 yılı son nema tahminini OYAK Bilgi Platformu’nun facebook ve Telegram hesabında açıkladı.

YUKA, yaptığı açıklamada; 2021 yılı nema tahmini için % 83-84 rakamlarını verdi.

İlk yapılan tahmin; % 30-36 aralığındayken 2’nci tahminde % 50-60 arasında bir rakam açıklayan YUKA, son olarak 11 Nisan 2022 tarihinde yaptığı açıklama %83-84 rakamını verdi.

OYAK konusundaki bilgi birikimiyle öne çıkan YUKA’nın açıklaması sonrası yoğun yorum yapılması dikkat çekti. Yapılan 1000’den fazla yorumda büyük çoğunluğun açıklanan rakama olumlu tepki verdiği görüldü.

 

 

HALEN MAAŞ ALMAYA DEVAM EDEN ÜYELER İÇİN TAHMİNİ TAM MAAŞ HESAPLAMASI

 

 

KIST MAAŞ TAHMİNİ HESAPLAMASI

 

YILLARA GÖRE OYAK NEMASI VE ENFLASYON ORANLARI 

 

 

YORUMLAR

  1. Sait dedi ki:

    2021 yılı OYAK şirket kârlılıklarına bakarsak bir önceki döneme göre en az 4 kat daha yüksek (27.2×4=%108) kâr payı vermesi lazım.

    1. Oyakoyak dedi ki:

      Arkadaşlar girin bakın 3 tane Renault araba alabilirken 2 sene öncesine kadar şimdi neredeyse 1 tanesi kadar paramın ddeğeri kalmamış %150 vermesi gerekiyor hakkı bu ama sanmam herkese bi hüsran ev alsaydım 3 sene önce şuan 3 milyon geçmişti o ev inşallah gerekeni yaparlar diye düşünüyorum 2 seneden beri alamadıkları kurum kalmadı onlarında karı var birde Ereğli isdemir süper karlar var şu anda rahat %100 üstü olması lazim hayırlısı kalın saglicakla

  2. Yilmaz goynuk dedi ki:

    Merhabalar bu sene oyak iştiraklerinin hepsinin yillık kar oranlari genel kurulda birer birer açiklansın bakalim oyak ne kadar kar etmiş görelim bu yuka denen kurum bile oranlari az açikliyor .bu sene % 100 ün üzerinde kar payi dagitmalidir.cimentonun torbasi 100 tl yi buluyor gecen sene 20 tl civari idi.Demirin tonu 20 bin liraya geldi gecen sene 7 bin liraydi.Bu iki iştirak bile %250 fiyat artişi varken yuzde 82 84 rakami çok komik

    1. Sait dedi ki:

      Doğru söz

    2. Buket dedi ki:

      Üyeleri ihya edin ve hakkını verin 2021 de muazzam kar ettiğinizi biliyoruz eşit adil dağılım istiyoruzzz sayın yöneticiler!!!

  3. Soner dedi ki:

    Yüzde 83 -84 gelirse makul

  4. Ali yılmaz dedi ki:

    Ne yüz 83-84 aralığı en az yüz 200 vermesi lazım herşey 3 katı artı geçen bir daire 250 bin iken şuan 800 bin altında 2+1 daire yok

  5. Ozan sans dedi ki:

    Yaa Arkadaşlar oyak her sene yüzde 100 vermesi lazım. .oyak ın 100 tane şirketi olsa herbirinden yüzde 1 verse yüzde 100 yapar. .yüzde 20 ler komik rakamlar oyak için. .hele şimdi yuzde 80 ler bizim için yüzde 30 demek

    1. Sezgin dedi ki:

      Malesef %1 yapar, matematiğin azizliğine ugramissiniz, ayrıca bu oyak in verdiği nemanın yeterli olduğu anlamına gelmiyor çok daha fazlasını vermesini beklerdik.

  6. Fatih dedi ki:

    %100 de verse zarardayız.

    1. Ali dedi ki:

      Ben hesapladım en az %128 yapması lazım. 8 yıl öce emekli olan personel antalyada 2 ev alabiliyordu. Simdi 1 ev alamıyorsun. Cok komik bir rakam oldu oyak neması. EN AZ %128

  7. Erdal Turgut dedi ki:

    SAYIN OYAK YETKLİLERİNE ÖNEMLE DUYURULUR!!! Son iki yıldır. Herşeyin fiyatı, ortalamada EN AZ 3’e katladı. Bu nedenle, Sn. Yuka’nın, nema tahminini şiddetle reddediyorum! OYAK, son iki yılın çok düşük seviyedeki nema oranlarının bir kısmını, bu yıl telafi etmeli ve en az %120 nema verilmelidir diye düşünüyorum!!! Seneye de aynı performans gösterilirse, Üye rezervlerindeki kayıplar ancak telafi edilebilir!!!

  8. Ahmet Mete dedi ki:

    2021 Enflasyon rakamı 36,8 üzerine maksimum %15 eklerler.Brüt nema oranı %51,8 olur.Net olarak %50 verebilirler.Gönül isterki %83 versinler ama Oyak bu oranı asla vermez.Oyak eski Oyak değil,çok beklentiye girmeyiniz.net %50 süper bir nema olur.2022 yılı enflasyonu çok daha fazla olacak sanırım,o nedenle %65-70 2022 için nema verebilirler gelecek sene.

    1. Hakkı dedi ki:

      Sen yine mi yorum yapı yapıyorsun

  9. Ahmet Mete dedi ki:

    Güzel temeniler ama Oyak üyelerine doğru dürüst nema vermez.Geçmiş yıllar nema oranlarına bakarsanız eğer, enflasyon artı hesabı var Oyak’ın,2021 enflasyonu %36,8 olduğuna göre üzerine bir %10 daha eklerler,üyelerimizi enflasyona ezdirmedik der geçerler.%45 net nema makul gibi geliyor.Bu tür uçuk kaçık oranlara itibar etmemek gerekiyor,sonu hüsran olabilir.Şirket karları yeni satın almalar ve yatırım için yarı yarıya nakitte tutuluyor.Borsaya kote olanlar ise hissedarlarına temettü veriyor(Erdemir,İsdemir)Yani kar’ın 3’te 1’i dağıtılıyor,geri kalanın yarısı Oyak’ta yatırım için tutulurken diğer yarısı üyelere nema olarak dağıtılıyor.Öyle tüm şirketlerin kar’ını toplayıp nema olarak üyelerine dağıtmıyor yani.Yanlış hesaplar yapmayınız.

    1. Hasan dedi ki:

      Hangi yanlışı düzelteyim bilemedim erdemir karının neredeyse tamamını temettü dağıtıyor,bir de bilmiş bilmiş yorum yapıyor nema 83.7 nokta.

      1. Mehmet dedi ki:

        Nema oranı 83.7 olduğu için duyum mu var yoksa sizin temenniniz mi

        1. Faruk özgün dedi ki:

          Arkadaşlar 2021 yılında dolar tamı tamamına yüzde 80 artmış.yani yüzde seksen verse paramız yerinde saymış olacak.kimse bizi aptal zannetmesin.bu paranın bedeli kan ile ödenmiştir.

    2. Ayhan Yegül dedi ki:

      İnsan yavan ekmek yerse % 10′ da yetebilir.

    3. Havacı dedi ki:

      Sana % 10 versinler yeter bence çok şey bekleme. Yahu geçen sene 3 te biri kesilmedimi? 3 milyar kâr nerde 15 milyar kâr nerde. Senden başka hiç kimse bilmiyormuş gibi anlatıyorsun. Her tarafta da yorumların var amacın ne?

      1. Ayhan Yegül dedi ki:

        Arkadaşım önce Ahmmet beyin yorumunu oku sonra hakkımda yorum yaz. Ben Ahmet beyin yazısına istinaden ironi yaptım. Tek ironi yazım budur. Diğer yorumlarım tamamen gerçeklerden ibarettir. Böyle abartılı yorumları ciddiye almayın. Diğer yorumlarımı lütfen yeniden okuyun. İbrahim YUKA beyin bir önceki nema tahminindeki yorumlarımı okumamışsınız.

        1. Ayhan Yegül dedi ki:

          HAVACI bey; amacımı sormuşsunuz, sadece günümüz şartlarına göre sizin gibi yorum yapıyorum. Fikir, düşünce aykırılıkları olabilir. Ancak; yukarıda bir kere yazdıģım espiri niyetli ironi yorumum dışında, günümüzün ağır ekonomik koşullarında gerçek olduģuna inandığım konuların yorumunu yapıyorum. Sana diye ifade etmiyorum. Nezaket gereği size kelimesini kullanıyorum.

      2. Havacı dedi ki:

        Ayhan bey ok işaretine dikkat ederseniz. Cevap size değil % 10 tesadüf denk gelmiş.

        1. Ayhan Yegül dedi ki:

          Havacı bey iyi akşamlar. Cevap için teşekkürler.

    4. Sait dedi ki:

      Ahmet Mete Bey 12 Nisan da yapmış olduğunuz yorumu okuyun lütfen. Her yerde farklı yorum. Amacınız ne söylediklerinizde doğru değil. Kılçıksız yanlış. Dedikleriniz geçen senede dağıtıldı o zaman. Fark 5 katı sadece Erdemir için.

  10. İsmail deniz dedi ki:

    sayın yetkililer oyak ve iştirakçileri değerli üylerimiz bugün 15.04.2022 tüm medya haber görsel iletişimlerde gıdada %453 artış olduğunu yazdılar 2021.2022yılının ihracat rekorunuda yazdılar 2022-2023 yılını yarılamış olsakta bu yılda ihracatta rekor kırıyoruz kıymetli arkadaşlarımın açıkladığı %84 oyak tahmini ve diğer tahminler bizi mutlu etmiyor keşke enflasyon olmayaydı da verilene razı olsak ancak gerek gıda .gerek ev araba ,gerekse enflasyon karşısında oyaktaki paramız çul oldu verilen rakamlar bunlara karşı çok komik eğer ihracatta rekorkırıldıysa şuanki nema %110 üzerinde olmalı önümüzdeki yılda bu %110 üzeri bir nema olmasını gerektirmektedir aksi takdirde tüm oyak üyelerini çok zor günler beklemekte kazanılan nema nın şehit gazi yetim hakkı olduğu unutlmamalıdır saygılarımla

  11. İsmail deniz dedi ki:

    Yayınlanmayan yorumum tekrar gönderilmiştir. sayın yetkililer oyak ve iştirakçileri değerli üylerimiz bugün 15.04.2022 tüm medya haber görsel iletişimlerde gıdada %453 artış olduğunu yazdılar 2021.2022yılının ihracat rekorunuda yazdılar 2022-2023 yılını yarılamış olsakta bu yılda ihracatta rekor kırıyoruz kıymetli arkadaşlarımın açıkladığı %84 oyak tahmini ve diğer tahminler bizi mutlu etmiyor keşke enflasyon olmayaydı da verilene razı olsak ancak gerek gıda .gerek ev araba ,gerekse enflasyon karşısında oyaktaki paramız çul oldu verilen rakamlar bunlara karşı çok komik eğer ihracatta rekorkırıldıysa şuanki nema %110 üzerinde olmalı önümüzdeki yılda bu %110 üzeri bir nema olmasını gerektirmektedir aksi takdirde tüm oyak üyelerini çok zor günler beklemekte kazanılan nema nın şehit gazi yetim hakkı olduğu unutlmamalıdır saygılarımla

  12. Ayhan Yegül dedi ki:

    Uçuk olmayan nema %85 uçuk olmayan ama gerçekte olması gereken % 140 enflasyon yaşadığımız bu gunlerde olması gereken en az % % 120’dir.

  13. ismail deniz dedi ki:

    yorumumum neden yayınlanmıyor !!!! sayın yetkililer oyak ve iştirakçileri değerli üylerimiz bugün 15.04.2022 tüm medya haber görsel iletişimlerde gıdada %453 artış olduğunu yazdılar 2021.2022yılının ihracat rekorunuda yazdılar 2022-2023 yılını yarılamış olsakta bu yılda ihracatta rekor kırıyoruz kıymetli arkadaşlarımın açıkladığı %84 oyak tahmini ve diğer tahminler bizi mutlu etmiyor keşke enflasyon olmayaydı da verilene razı olsak ancak gerek gıda .gerek ev araba ,gerekse enflasyon karşısında oyaktaki paramız çul oldu verilen rakamlar bunlara karşı çok komik eğer ihracatta rekorkırıldıysa şuanki nema %110 üzerinde olmalı önümüzdeki yılda bu %110 üzeri bir nema olmasını gerektirmektedir aksi takdirde tüm oyak üyelerini çok zor günler beklemekte kazanılan nema nın şehit gazi yetim hakkı olduğu unutlmamalıdır saygılarımla

  14. Sait dedi ki:

    Geçmiş dönemlere bakarsan enflasyon+ değil genellikle enflasyon×2 kar payı vermiş.

    1. Oyakoyak dedi ki:

      Katılıyorum Kanuni bir zorunluluk olmasada oyak geride bırakılan dönemlerin büyük çoğunluğunda üye nemalarını enflasyon x 2 +2 formülü ile vermiştir örneğin x yılında 100.000 rezervi olan için o yıl enflasyon oranı yüzde 20 diyelim 20×2=40 +2= 42 ise 100+42=142000 tl olarak sonuçlanmıştır.Gerçi Oyak yönetimi el değiştirdikten sonra bu uygulamaya rastlanmadı ama olmayacağınıda düşünmemeyiz.

  15. Sait dedi ki:

    OYAK Erdemir ile büyümeye devam ediyor..
    Erdemir yılın ilk çeyreğinde net karını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 114 yükselterek 5.626.061.000 TL konsolide net kar elde etti

    1. Şirin Tuna dedi ki:

      12-13 milyar TL nema dağıtılacağı söyleniyor bu da max.47% civarı bir nemaya denk geliyor gibi,80%’ler çok absürd geldi bana,Hayır demeyiz ama gerçekçi olmak gerekiyor,iktidar yandaşı şirketleri kurtarabilmek adına oyak bir kısım nakiti kasasında tutmaya devam eder gibime geliyor.30 senedir sistemdeyim ama oyak sürekli üyelerini mağdur etti bu bir gerçek.Birileri bal börek yerken birileri de tepsiyi sıyırma derdinde maalesef.

      1. Ayhan Yegül dedi ki:

        Kim söylüyor, söyleyinde öğrenelim? Enflasyonu iyi takip edin. Bugunün gerçek enflasyonu % 145 ‘tir. Dolar bazında gelirler ile tüm şirket karları baz alındığında ve karların geçen seneye kıyasla, paramızın değer kaybıda dikkate alındığında, yaklaşık karların 4 kat arttığı düşünülürse en az % 115 nema verilmelidir.

      2. Sait dedi ki:

        Algı işe yaramaz şu yandaş mandaş lafları verilecek oranı etkilemiyor. Şirketler geçen seneye göre 4/5 kat karlılık rakamlarına ulaşmış sen %47.den bahsediyon.

  16. Erdal Turgut dedi ki:

    Şirin kardeş, sen, yine de, şu enflasyon gerçeğine iyice bir bak ve bu istikamette, gerçekte olması gereken, nema hakkını telaffuz et! Ve Üye rezervlerinin daha fazla kayba uğramasını önle derim!!!

  17. Adnan Sönmez dedi ki:

    Selam. Birileri birilerine kızıyor. Kendince herkes bir şeyler ifade ediyor. Birbirimize kızmaya gerek yok. Sonuçta yaşanan şeyler ve realite ortada. Sonuçta OYAK 2021 yılına ait nemayı dağıtacak. Geçen seneye ait enflasyon verileri ile şirketlerin karlılık oranları, OYAK’ın şirket alımları vs. neticesinde nema oranı belirlenecek. İçinde bulunduğumuz seneye ait enflasyon ve hayat pahalılığı ne kadar OYAK gündeminde yer alır bu tamamen genel kurulun insafına kalmış. Ama seneye oluşacak nema oranınında bu sene verilecek 2021 yılı nema oranından çok daha fazla olması gerektiği 4 aylık enflasyon verileri ile ortada. Şahsen %80-90 veya daha üstü verilecek nemaya memnun olabilirim ancak %70 ve altında bir nema oranı OYAK söz konusu olduğu için daha gerçekçi gibi. Keşke %120 ve üzerinde nema verilse de bir nebze son 2 yılda değerlenen taşıt ve gayri menkul ve diğer menkul, döviz gibi kalemlerde yaşanan zararımızı revize edebilsek. Saygılarımla..

    1. Erdal Turgut dedi ki:

      Adnan Kardeşim, BİZLER OYAK’ın Asıl sahipleriyiz! Bu nedenle, sen yine de, kararlı ve dirayetli ol derim… HAKKANİYET gereği olması gereken, gerçeklere bak ve hakkını cesaretle dillendir derim. Gerisini boşver! Bu mesajlarımız mutlaka yerini bulacak ve ADİL bir nema kararı verilmesinde etkili olacaktır! Gerçek nedir sence? 2020 yılında, %27’lik çok düşük nema oranı nedeniyle, Üye rezervleri erimedi mi??? 2021 yılında yaşadığımız enflasyon oranı da, en az %75 değil miydi??? Dolayısıyla, 2020 yılının da telafi edilebilmesi için 2021 yılı nemasının, kesinlikle %100’ün altında olmaması gerekir! Nokta!

  18. İsmail deniz dedi ki:

    Oyak çimentonun%40 640 milyon dolara satılmış 2021 şubat ayında bunun nemasıda verilecekmim

    1. Şirin Tuna dedi ki:

      Şirin Tuna o satış işlemi 2018 Kasım ayında gerçekleşti 2021 yılında değil.%40 Tayvanlı bir çimento şirketine satıldı.

  19. Emek dedi ki:

    TSK emeklisiyim tüm birikimimi OYAK’ta bıraktım. Birikimimle 2020 ve 2021 yıllarında en az iki adet megan araba alıyordum. Şu anda Bu birikimimle bir tane bile almak mümkün değil 2022 yılı için %100′ den aşağı bir nema TSK emekçilerinin emeğinin biraz daha erimesi demektir.

  20. Emek dedi ki:

    Allah aşkına % 84 nemaya seviniyorsunuz. Enfilasyon zaten % 60 açıklandı. Piyasada 300.000 TL lik ev olmuş 1 Milyon TL, 6 TL olan mazot olmuş 22 TL, bir tane ekmek 4 TL, doğalgaz, elektrik fiyatları % 150 artmış. Biz % 84 nemaya çok seviniyoruz öylemi. Şimdi çokbilmiş cahiller çıkar ya oda olmasaydı, ya % 30 verseydi ne yapacaktın diyecekler. Son yıllarda 30 yıl çalışıp oyak birikimini alan bir üye bir tane ev bile alamıyor günümüzde. Bunu bile göremeyecek kadar körsünüz işte. Anlayacağınız oyak artık sadece kendisi büyüyor, tam nema dağıtılacağı zaman gidiyor başka iştirakler alıp üyeye vereceği kar payını oraya aktarıyor, uyanın artık. Bu sistemde 50 yıl çalışan biri bile birikimiyle bir ev alamayacak hale gelecek. Oyak artık üyeye sadece sadaka gibi bir para veriyor, kendisi büyüyor!

    1. Sait dedi ki:

      Telekomun%49.unu alacakmış söylenti çıktı. bu senede parayı oraya aktaracaklar desenize

  21. ismail deniz dedi ki:

    ocak 2022 de değeri 1.200 tl olan bir ev bugün 1.800 tl oyak seneye %300 verse biile az oyak 2021-2022 de rekor ihracat yaptı oyakın vereceği nema ne olacak bakalım üyelerin hakkını vereceğinden şüphem yoktur

  22. Emekli zabit dedi ki:

    TL de olan yatırımlar erimektedir. 83-84 nema ancak 01 Ocak 2022 ye göre tl parabizin değerini koruyacaktır ki ₺değer kaybetmeye devam ediyor. Temmuz dan itibaren alacağın aylık/3aylık maaşlar eriyecektir. Memlekette ekonomi bu durumdayken seneye kaç vererek ₺ tasarruflar değeri korunacaktır. Araba bazında hesaplkama yapanlar, $ bazında da hesaplama yaptıklarında TL tassarufların eridiğini göreceklerdir. Ev, Araba alamayan, 700,900,milyon TL ler. Ya da 3Ayda bir aldığın 45-75 bin TL maaşlar. Bu saatten sonra oyak’taki TL birikimler erimeye mahküm dur

    1. Erdal Turgut dedi ki:

      Emekli Zabit kardeş, yerden göğe kadar haklısın. Umarım yetkililer bu ve benzer tüm yorumları görürler ve ellerini, vlcdanlarına koyup, YARINKİ GENEL KURULDA, Adalet ve Hakkaniyetin gereğini yaparlar, %100’ün altında da, bir nema açıklamazlar!!!

      1. Ahmet dedi ki:

        %120 olması lazım

  23. Mehmet Civan dedi ki:

    OKUDUĞUM TÜM YORUMLARA SAYGILI OLARAK KENDİ DÜŞÜNCEMİ PAYLAŞIYORUM.EKONOMİST DEĞİLİM,PİYADE EMEKLİSİ BİR SUBAYIM.Devletin 2019 yılında C.başkanlığı kararnamesiyle çıkardığı ve halen yürürlükteki kanuna göre:Oyak dahil tüm kar payı,temettü,nema vb.isimle pay dağıtım üst sınırı NET KARIN %20’sini aşamaz.Oyak peşinen net %5’i mecburen vermeyi garanti ettiğinden ancak %20 ile birlikte %25 olabilir.Askeri danışmanların marifeti ve Oyak yönetiminin Devlet Bekası için(bence mevcut iktidarın ihyası için) yine bir takım satın almalar olabilir.Karşılığında da bizi güya sevindirmek için hadi %10 daha koyarak %35 ve biraz üzerini zorlar.Oyak ile üyelerin arasında enflasyon artışına yönelik bir ilave nema oranı anlaşması yoktur.Devlet ile memur sendikalarının anlaşması vardır ve buna bakarak DUYGUSAL BEKLENTİYE GİRMEYİNİZ.KANUN ÇOK AÇIK:NET KARIN %20’si nema,temettü,kar payı vb. Olarak dağıtılabilecek ve kalan %80 lik miktar Öz/ana/mevcut sermayeye ilave edilecektir.Ya nakit ile ya da alımlarla.SAYGILARIMLA.

    1. K dedi ki:

      En son 18 Eylül 2020 tarihinde 3 aylığına uzatıldı. 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren süre uzatılmadığı için %25 lik uygulamaya son verildi şeklinde biliyorum.

    2. Sait dedi ki:

      Mevcut iktidarı ihya etmek ne demek sen nasıl bir subaysın seni kim subay yaptı kullandığın dil karakterli bir Türk Subayı olmadığının göstergesi emekli olmakla Devleti bir yükten kurtarmışsın

      1. Erdal Turgut dedi ki:

        Hakikaten ne ihyasından bahsediyor ve saçmalıyor bu Emekli Subay… İktidar İhya mı olurmuş!!! Sanırım kendisi ihya olma peşinde!!!

    3. Sait dedi ki:

      %83.5 verdi utandınmı acaba

  24. Can Alaca dedi ki:

    Merhaba, 2022 yılı neması konusunda duyum alan varmı.