Dolar 32,5540
Euro 35,2267
Altın 2.467,94
BİST 10.682,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 25°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 26°C
Cts 30°C
Paz 32°C
Pts 32°C

İŞTE 2021 YILI OYAK NEMA TAHMİNİNDE SON RAKAMLAR!

İŞTE 2021 YILI OYAK NEMA TAHMİNİNDE SON RAKAMLAR!
3 Şubat 2022 12:10
102.168

2021 YILI OYAK NEMA TAHİMİN YAPILDI! İŞTE SON TAHMİNİ NEMA ORANI!

PES24.COM / ÖZEL HABER

2021 Yılına ilişkin son OYAK nema tahmini yapıldı.

Sosyal Medya platformlarından Facebook’ta, OYAK Bilgi Platformu grubunun kurucusu ve yöneticisi emekli astsubay İbrahim YUKA, 2021 yılı nema tahminini OYAK Bilgi Platformu’nun Telegram hesabında açıkladı.

YUKA, yaptığı açıklamada; 2021 yılı nema tahmini için % 50-60 rakamlarını verdi.

Daha önce yapılan tahminler % 30-36 aralığındaydı.

OYAK BİLGİ PLATFORMU TELEGRAM SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

 

OYAK BİLGİ PLATFORMU ÜYELERİNİ BİLGİLENDİRDİ

 

2021 YILI ENFLASYONU YÜZDE 36,08 ÇIKMIŞTI

Türkiye İstatistik Kurumu Aralık ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜİK’ten yapılan açıklamada Aralık ayında enflasyonun (TÜFE) aylık bazda yüzde 13,58 artış kaydettiği duyuruldu. Böylece 2021 enflasyonu yüzde 36,08 seviyesine ulaştı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Aralık 2021 itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 19,6, yurt içi üretici fiyatları yüzde 43,86 arttı.

Aylık bazda TÜFE yüzde 13,58, Yİ-ÜFE yüzde 19,08 yükseldi.

TÜFE, Aralık 2021’de bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 36,08, Yİ-ÜFE ise yüzde 79,89 artış gösterdi.

Kasım ayında Türkiye’de yıllık enflasyon yüzde 21,31 ile 3 yılın zirvesine çıkmıştı.

YILLIK TÜFE’YE GÖRE DEĞİŞİM

Yıllık en düşük artış yüzde 8,76 ile haberleşme ana grubunda gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı ayına göre artışın düşük olduğu diğer ana gruplar sırasıyla yüzde 17,23 ile eğitim, yüzde 20,02 ile alkollü içecekler ve tütün ve yüzde 20,13 ile giyim ve ayakkabı oldu.

Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın yüksek olduğu ana gruplar ise sırasıyla, yüzde 53,66 ile ulaştırma, yüzde 43,80 ile gıda ve alkolsüz içecekler, yüzde 40,95 ile ev eşyası oldu.

AYLIK TÜFE’YE GÖRE DEĞİŞİM

Ana harcama grupları itibarıyla 2021 yılı Aralık ayında en az artış gösteren ana gruplar yüzde 0,13 ile eğitim, yüzde 3,55 ile sağlık ve yüzde 3,65 ile haberleşme oldu.

Buna karşılık, 2021 yılı Aralık ayında artışın yüksek olduğu ana gruplar ise sırasıyla, yüzde 28,49 ile ulaştırma, yüzde 16,54 ile ev eşyası, yüzde 15,99 ile gıda ve alkolsüz içecekler oldu.

Aralık 2021’de, endekste kapsanan 415 maddeden, 18 maddenin ortalama fiyatında düşüş gerçekleşirken, 33 maddenin ortalama fiyatında değişim olmadı. 364 maddenin ortalama fiyatında ise artış gerçekleşti.

İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE’de 2021 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 13,90, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 34,89, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 34,89 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 19,55 artış gerçekleşti.

 

YORUMLAR

  1. hüseyin dedi ki:

    Sayın oyak yönetimi, bu yıl paramız sizde tl olarak kaldıgı için biz 3 kat zarardayız dolarbazında, gerçek enflasyon oranı %84 civarlarında oldugundan üyelerin tamamen parasının pul olmaması için bu oranda nema verilmelidir, bu miktarda verilecek olan nema bizim paramızın degerini yerinde tutmak anlamı taşır, yani bir kar anlamı da taşımaz. Lütfen biz emektar üyelerinizi ezmeyin diliyorum. Tşk.

    1. Ayhan Yegül dedi ki:

      Gerçek enflasyon bugün itibariyle en az % 120

    2. Ferhat dedi ki:

      Yüreklerimizi bir nebze olsa soğutmak ve tüm üyelerini kahraman TSK personelini karşısına degil yanina almak min %70 nema verilmeli aksinj düşünmek dahi istemiyorum!

  2. hüseyin dedi ki:

    EVET

    1. ismail deniz dedi ki:

      Sayın oyak yönetimi, bu yıl paramız sizde tl olarak kaldıgı için biz 3 kat zarardayız dolarbazında, gerçek enflasyon oranı %99 üzerinde oldugundan üyelerin tamamen parasının pul olmaması için bu oranda nema verilmelidir, bu miktarda verilecek olan nema bizim paramızın degerini yerinde tutmak anlamı taşır, yani bir kar anlamı da taşımaz. Lütfen biz emektar üyelerinizi ezmeyin biriktirdiğimiz para gelecek olan paranın dağlarda yırtılan postalarımızın emeği kolun bacağını yitiren ana kuzularının parasıdır

    2. Cuneyt dedi ki:

      enseyi karartmaya gerek yok.OYAK iyi bir nema verir. Çünkü OYAK’ı seviyoruz değilmi. EVET

    3. Ilhami dedi ki:

      Oyak üyesi olarak ben emekli olan binlerce üyelerini mağdur etmeyecek vicdanlara sahip olabilecek cesur kurul üyelerini olduğunu ve hayat pahalılığı karşısında çok ciddi bir nema verileceğini ınanıyorum

  3. Adespot dedi ki:

    Evet

  4. Hakan dedi ki:

    Nemanin 60 olacağını dusunursek Doların %77 artığı bir yılda bizim şirketlerin değeri kaybolmuş olduğu gibi kar payida alamamış olacağız. Açık seçik her şey ortada askerin canını orta koyarak biriktirdiği parayı lütfen doğru değerlendirin.saygilarimla.

  5. Ekrem dedi ki:

    En az %60 nema verilmesi lazım. Neden mi? Geçen Son iki yılın nemasından OYAK kesinti yaptı. Günah çıkarma zamanı geldi. Paramız OYAK ta pul oldu. 24 yıllık üyenin 391 bin Tl si var. Bu parayla ev alanamaz. Arabadan çoktan vazgeçtik. Hesaplar Allaha havale edilmiştir. Hüküm Hakim olan Alllah ındır.

    1. hüseyin dedi ki:

      Nezaman nema vakti yaklaşıyor hoooooop OYAK bir gayrimenkul alıyorki dagıtılacak para azalsın. Allahtan aklımız yok da anlamıyoruz bu işleri.

    2. Mehmet dedi ki:

      Bi yanlışlık olmalı o 24 yıllık üye yük maaş almıştır.ben düşük yani % 5oranında maaş alıyorum ve 800.000 tl var.tamam bende memmun değilim ama kötünün iyisi bu.

      1. Ekrem dedi ki:

        Yalana borcumuz yok. 24 yıllık üyeyim 392 bin Tl oyakta param var diyorum. Üyelerin paraları hiç oldu. Eskiden ev ve araba alınıyordu. Şimdi ne araba nede ev alamayacağız. Bizi bu hallere düşürenler utansın. Tabiki yüzlerinde astar yoksa.

  6. Bilgin Töremen dedi ki:

    Evet

  7. Mustafa dedi ki:

    OYAK nema açıklamalarında son seneler hariç genellikle enflasyon artışının en az iki katı oranında nema verirdi.
    2021 sonu enflasyon %36’yı geçti.
    Şimdi OYAK’tan bekliyoruz nema oranının en az % 70 olmasını. Eldeki birikimimiz PUL oldu. 3-4 sene önce oyak birikimimizle bir ev alabilirken şimdi bir evin odasını dahi alamayacak duruma geldik. 0YAK’ın yeni bir yatırıma girmemesi dileğimizdir. Tşk.ler.

  8. Sait dedi ki:

    Sadece Ereğli 2021.i 15.5 milyar tl. kâr ile kapattı. İsdemirin 2021 kârı ise 6.2 milyar tl. Bu veriler KAP verileri. Bu durumda 2021 yılına ait dağıtılacak kâr payı ne olur acaba Ayrıca borsada hissedarlara hisse başı %400 bedelsiz hisse dağıtacak

  9. Hakan dedi ki:

    Evet.

  10. MEHMET OLGUN dedi ki:

    EVET

  11. Melahat atagun dedi ki:

    Evet

  12. m.ş dedi ki:

    En az artış %50 geçmeli aksi takdirde OYAK ta nakit parası olan çeker dolar endeksli bankaya yatırır oyakta kendisiyle baş başa kalır.

  13. Selim dedi ki:

    Nema en az %72 üzeri olmalı oyak tan alınan paraya önceden bir daire ederken şimdi dairenin yarısı etmiyor bu nedenle öyle komik rakamları size kar payı verdik diye bizleri avutmasınlar iki yıldır enflasyonunun üzerinde kar vermediler bu sene çok iyi bir nema oranı bekliyoruz

  14. Veys dedi ki:

    OYAKcoin açılsa iyi olur zarar olmaz

  15. Aynur vurupalmaz dedi ki:

    Bizim birikimlerimizle batan sirketlerin kurtarilmasini sadaka verir gibi yakit puaniyla kandirilmamizi kabul etmiyoruz
    EVET

  16. Sait dedi ki:

    2021 Kar payı için OBP.unda %68 ile %74 aralığında yeni bir güncellem yapılmış. Resmi yıllık enflasyon x2 hesaplamasına uygun. İnşaallah bu oranların altına inmezler..

    1. Metin Demirel dedi ki:

      32 yıl, 7 aylık Oyak üyesiyim,516.000 TL, birikimim mevcut,Oyak,dan ayrılmak için, başvuruda bulundum, çünkü dolar bazında her yıl geriye gidiyorum, beyin tümörü den 2 defa Türkiye,de ameliyat oldum,yurtdisinda tedavi olmam gerekiyordu,döviz bazında ancak bu para ile giderlerimi karşılamak yeterli, sağlık ve yurt dışı ameliyat ve hastane ücretine yeterli değil, ne kadar ömrüm kaldı Allah bilir, ama durumum kısa bir hayatim kaldı, şuan vereceği para ile , bu inancım yok, arabadan evden vaz geçtim, döviz bazında yurtdışı tedavimi yaptırmam bile inancım yok, herkese sağlık ve sıhhat dilerim,

  17. Nevzat dedi ki:

    EVET

  18. Ayhan Yegül dedi ki:

    2021 nemasının dolar bazlı gelirler ile yıl sonu enflasyon ve bugünün enflasyonu göz önününe alınırsa en az % 110 artış yapılmalıdır.

  19. ismail deniz dedi ki:

    Sayın oyak yönetimi, bu yıl paramız sizde tl olarak kaldıgı için biz 3 kat zarardayız dolarbazında, gerçek enflasyon oranı %99 üzerinde oldugundan üyelerin tamamen parasının pul olmaması için bu oranda nema verilmelidir, bu miktarda verilecek olan nema bizim paramızın degerini yerinde tutmak anlamı taşır, yani bir kar anlamı da taşımaz. Lütfen biz emektar üyelerinizi ezmeyin biriktirdiğimiz para gelecek olan paranın dağlarda yırtılan postalarımızın emeği kolunu bacağını yitiren ana kuzularının parasıdır

  20. Can dedi ki:

    Nema oranı %82 olacak diye kurum içinden bir duyum alınmış.

    1. Martaloz dedi ki:

      Tüfe+%82 diye duydum.hayırlısı olsun

      1. Ahmet Mete dedi ki:

        Bu oran ve temennileriniz çok fazla ve uçuk, %82 nema da nereden çıktı,lütfen bu tür sözlere itibar etmeyiniz.Benim tahminim ise en fazla brüt %47 net’i ise %44-45’tir(Risk primi kesildikten sonra kalan).Oyak’ın verebileceği max.net oran budur.

        1. Hakkı dedi ki:

          Siz oyak üyesi misiniz

        2. Ayhan Yegül dedi ki:

          Bana itibar etmeyin ama ucuk olmayan fikrimi söyleyeyim. Sadece eregli ve isdemirin 2021 karı, 2020 yilinın 3 katından fazla 2020 neması ne verildi? % 27.2 kisaca 27.2 x 3 = 81.6 eder. Diger şirket karları ve paranın değersizleştiği doların ve cironun arttıği göz önünde bulundurulursa en az nema % 110 olmalıdır.

        3. Ayhan Yegül dedi ki:

          Uçuk olmayan fiyat veriyorum. % 110

        4. Ahmet Mete dedi ki:

          Neden uçuk her şey % 100 , %200 e kadar yükseldi. Demir iki kat yükseldi gecen seneye göre vb. Oyak 2021 enflasyon oranının en az iki katını vermesi gerekiyor. % 75 ile % 80
          Nema düşünüyorum

          1. Havacı dedi ki:

            Ahmet Mete %46 kılçıksız yorumlarına ne oldu. Her yerde farklı yorum.

        5. Mehmet Taci dedi ki:

          Neden uçuk her şey % 100 , %200 e kadar yükseldi. Demir iki kat yükseldi gecen seneye göre vb. Oyak 2021 enflasyon oranının en az iki katını vermesi gerekiyor. % 75 ile % 80
          Nema düşünüyorum

  21. Adnan dedi ki:

    Bugün Oyaktaki paramı tamamen çeksem (475 bin₺.) Kur korumalı olarak bankaya yatırmış olsam 1 sene sonra eminim %50-60 veya daha fazlası getiri alırım. Oyak bunu garanti ediyormu bize. Maalesef son yıllarda yarısını bile vermedi. Aklın yolu bir hesap ortada.

  22. Selami Yılmaz dedi ki:

    Sayın Oyak Yönetimi yatırılan tl oranı bu yıl kaybı %90 lara varmaktadır. Bu kaybın telafısı siz yöneticilerin elinde dir. Bu kayıpların nema karşılığı% 90 bile başa baş gelmektir. Oyak üyelerinin size olan güvenlerini kazanma ancak pul olan birikimleri değerinde nema vermek olacaktır. Aksi durumda günahı ve sevabı sizlerindir.

  23. Sait dedi ki:

    2021 yılı OYAK şirket kârlılıklarına bakarsak bir önceki döneme göre en az 4 kat daha yüksek (27.2×4=%108) kâr payı vermesi lazım.

  24. Ayhan Yegül dedi ki:

    OBP kurucularından ve üye sayın İbrahim YUKA beye çalışmalarından dolayı teşekkür ederim.

    1. Ahmet Mete dedi ki:

      Oyak genel kurulunun ne zaman yapılacağını dahi bilmeyen üyeler,%80-%100 nemadan bahsediyorlar çok ilginç gerçekten.Nema oranı belli sn.üyeler,konut ön biriktirime %40 verebildiler ancak ve bu açıklandı.Genel kurulda %48,5 brüt %45-46 net bir nema verirlerse öpün başınıza koyun derim.2021 enflasyonu %36,8 üzerine +%12 fazla nema verdik,enflasyona ezdirmedik diyeceklerdir.Oyak son yıllarda enflasyon artı hesabı yapıyor ve nema böyle hesaplanıyor.

      1. Erdal Demirtaş dedi ki:

        Ya bi git işine dar kafalı, sizin gibi tipler yüzünden oluyor zaten ne oluyorsa. Bari yorum yapma bi sus.Nerede yaşıyorsun sen? Bir kere sen kimsin Oyak uyesimisin oyak yöneticisi mi yoksa hiçbiri mi, algı yapma ağzımı bozdurma benim

        1. Havacı dedi ki:

          Ağzına sağlık Erdal Bey

      2. Havacı dedi ki:

        Ahmet Mete Bey 12 Nisandaki yorumunuzu bence tekrar okuyun”;”
        Diğer yorumlarınızıda okuyoruz. Hepsi birbiri ile çelişkili.

  25. ismail deniz dedi ki:

    sayın yetkililer oyak ve iştirakçileri değerli üylerimiz bugün 15.04.2022 tüm medya haber görsel iletişimlerde gıdada %453 artış olduğunu yazdılar 2021.2022yılının ihracat rekorunuda yazdılar 2022-2023 yılını yarılamış olsakta bu yılda ihracatta rekor kırıyoruz kıymetli arkadaşlarımın açıkladığı %84 oyak tahmini ve diğer tahminler bizi mutlu etmiyor keşke enflasyon olmayaydı da verilene razı olsak ancak gerek gıda .gerek ev araba ,gerekse enflasyon karşısında oyaktaki paramız çul oldu verilen rakamlar bunlara karşı çok komik eğer ihracatta rekorkırıldıysa şuanki nema %110 üzerinde olmalı önümüzdeki yılda bu %110 üzeri bir nema olmasını gerektirmektedir aksi takdirde tüm oyak üyelerini çok zor günler beklemekte kazanılan nema nın şehit gazi yetim hakkı olduğu unutlmamalıdır saygılarımla

    1. Erdal Turgut dedi ki:

      SAYIN, OYAK GENEL KURUL ve YÖNETİM KURULU üyelerine ve yetkililerine, duyurulur::: 3 yıl önce, 25-30 YILLIK ORTALAMA BİR ÜYE REZERVİ ile, 15-20 YILLIK bir konut alınabilirken, şu anda, o konutların 1/3’i bile, alınamıyor! Şu anda, 25-30 yıllık ortalama bir üye REZERVİ ile, orta segment bir araba bile zor alınabiliyor! Bu nedenle, 2021 yılı neması, en az %100 açıklanmalı ve hiç olmazsa Üye rezervlerindeki, son 3 yıllık kayıp ve erimenin, yarısı bu yıl telafi edilmelidir! Aynı Şekilde; önümüzdeki yıl açıklanacak, bu yılın neması ile de kaybın diğer yarısı telafi edilmelidir! HAKKANİYETİN VE ADALETİN GEREĞİ BUDUR!

      1. Ahmet Mete dedi ki:

        Geçmişle sabit olan şu ki; Oyak’ta rezerv olarak parasını bırakanların tüm birikimi ne yazık ki yıllara sair eriyip gitmiştir.Bu bir gerçektir.Çevremde bu sıkıntıyı çeken onlarca bildiğim üyeler var.62.Genel Kurul Mayıs sonunda yapılacakmış bilgilerinize.

        1. Havacı dedi ki:

          Ahmet Mete heryerde farklı yorumun var. Senin amacın ne kılçıksız.

  26. Servet ULUTAŞ dedi ki:

    EVET.

    1. Erdal Turgut dedi ki:

      Ahmet Mete Efendi, KİMSİN ya da KİME ÇALIŞIYORSUN Bilmiyorum ama!!! Zaten OYAK rezervleri PUL’a dönmüş. VE ŞU ANDA, OLMASI GEREKTİĞİNİN 1/3 kadar’ken, ALGI amacıyla ve kötü niyetle, yaptığın bu yorumlar insafsızlıktır!!! Kahraman TSK Personelinin ALEYHİNE, ALGI YARATMAKİ ÇİN ÇALIŞTIĞIN çok belli oluyor bilesin!!! Üye Rezervlerinin eridiğini pul olduğunu çok iyi bildiğin halde, olması gerekeni söylemiyor, gerçeklere aykırı şekilde ve HAKSIZ yere çok fazla, yorum parazit ve mikserlik yapıyorsun! Bir an önce yorumlarına son verip, bu sayfaya bir daha da uğramazsan çok iyi olacak!!!
      Platform’un, @ADMİN ‘ine duyurulur… HAK’tan, Adaletten ve Realitelerden bahsetmeyen, tam tersine yorumlarda bulunan, ALGI YARATICI TROLLERİ Bu platformda görmek istemiyoruz!!! ADMİN, BU HUSUSU DİKKATE ALIP, BU TİP, ADALETSİZ, HAKSIZ VE İNSAFSIZ YORUMLAR YAPAN ALGICI TROLLERİ ENGELLERSE ÇOK ÇOK İYİ OLACAK DİYORUM!!!

  27. Kökbörü dedi ki:

    Daha geçen hafta son tahmin 80-86 idi. Ne olduda biranda 30 puan düştü? Algıcısınız? Yazıklar olsun.

    1. Sait dedi ki:

      Bu yorumu eski tarihli tahmine yaptın galiba yanlışın var sanırım son %83/84 diye haberleşti ve bunda bir değişiklik olmadı…

    2. Sait dedi ki:

      Nema 50 yi geçmez

      1. Sait dedi ki:

        %83.5.in üzerine birdaha yorum yapmazsın herhalde…

  28. Can Alaca dedi ki:

    2022 için tahmin veya duyumu olan var mı

  29. Can Alaca dedi ki:

    2023 yılı oyak neması hakkında duyum yada tahmini olan var mı

  30. Can Alaca dedi ki:

    Bu yılki oyak nema oranı hakkıbda yorum var mı

    1. Yalın dedi ki:

      0yak 2022 nema oranı 100 de 90 hayırlı olsun benim tahminim 45 yaşındaki biri olarak verilen asgari ücretin yıllık 5 puan altında olur