Dolar 32,5498
Euro 35,2273
Altın 2.468,77
BİST 10.682,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 31°C
Az Bulutlu
Ankara
31°C
Az Bulutlu
Per 25°C
Cum 26°C
Cts 30°C
Paz 32°C

EMEKLİ ASTSUBAYLAR BU KEZ DENİZLİ’DE TOPLANIYOR!

EMEKLİ ASTSUBAYLAR BU KEZ DENİZLİ’DE TOPLANIYOR!
26 Haziran 2024 01:10
1.617

Emekli astsubaylar seslerini duyurmak için Denizli’de yürüyecek
KAYNAK : GAZETEŞEHİR.COM / Şahin Polat

Astsubay emeklileri, maaşlarından yapılan tazminat kesintilerinin azaltılması amacıyla seslerini duyurmak için Denizli’de geniş katılımlı bir yürüyüş düzenliyor. Ege ve Akdeniz bölgesindeki illerden de geniş katılımın beklendiği protesto yürüyüşü 30 Haziran’da Denizli Gazi Bulvarı’nda arasına gerçekleştirilecek.

Astsubay emeklileri, söz verilen Astsubay Tazminat Yasası’nın gündeme getirilmediğini, torba yasadan da çıkarıldığını belirterek, haklarını aramak ve seslerini duyurmak için Denizli’de geniş katılımlı büyük bir yürüyüşe hazırlanıyor.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Denizli Şube Başkanı Bülent Kandemir, Denizli’de 3 bin civarında astsubay emeklisinin yaşadığını belirterek, Denizli’deki astsubay emeklileri başta olmak üzere Afyonkarahisar, Uşak, Burdur, Isparta, Antalya, İzmir, Aydın, Muğla, Manisa illerindeki emekli astsubaylar ve ailelerinden de katılımlarla, 30 Haziran tarihinde Denizli’de sessiz bir protesto yürüyüşü gerçekleştireceklerini bildirdi.

Saat 17.00’de Valilikteki Atatürk Anıtına çelenk koyduktan sonra kortej olarak ellerinde dövizlerle Çınar Meydanı’na yürüyeceklerini kaydeden Bülent Kandemir, etkinliğe siyasi parti temsilcilerini de davet ettiklerini belirterek siyasetçi ve milletvekillerinden de katılım beklediklerini söyledi. Kandemir, yürüyüşün ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yapacaklarını, şube başkanları ile Türkiye Emekli Astsubaylar derneği Genel Başkanı Hamza Dürgen’in konuşma yapacağını bildirdi.

Maaşlarından yapılan tazminat kesintileri nedeniyle düşük maaş aldıklarını ifade eden Bülent Kandemir şunları söyledi:

“Silahlı kuvvetlerde görev yaparken görev tazminatı, makam tazminatı, silahlı kuvvetler tazminatı gibi tazminatlar alıyorduk, emekli olunca bunlar yüzde 50-55 oranında kesintiye uğradı. Oysa subay emeklilerinden sadece yüzde 10-15 oranında kesinti yapılıyor.

Astsubay Tazminat Yasası bugün çıkacak, yarın çıkacak diye oyalanıyoruz. 2023 yılında yasa teklifi verildi ama çıkmadı. En son torba yasadan da Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından çıkarıldı. Astsubay emeklileri olarak tazminatlarımızı istiyoruz. Hakkımızı alamadığımız için sesimizi sokakta duyurmak istiyoruz. Tazminatlarımızı almak bir yana, normal maaşlarımızda da artışlar yetersiz kaldığı için, maaşlarımız eridi, değer kaybetti

Emekli astsubaylar seslerini duyurmak için Denizli’de yürüyecek

Emekli Astsubaylar hakları olan ve senelerdir verilmeyen makam, görev ve hizmet tazminatını istemektedir. Emekli Astsubaylar ek göstergelerinin 5400 olmasını istemektedir.”

HAMZA DÜRGEN DUYURDU

Öte yandan TEMAD Genel Başkanı Hamza DÜRGEN, emekli astsubayların Denizli’deki faaliyetini twitter hesabından; ‘Tazminat Hakkımızı için Eylemlerimiz devam ediyor. 30 Haziran’da DENİZLİ’de buluşuyoruz.’ sözleri ile duyurdu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.