Dolar 32,4668
Euro 34,8492
Altın 2.475,21
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 21°C
Pts 22°C

PAZININ FAYDALARI ŞAŞIRTIYOR

PAZININ FAYDALARI ŞAŞIRTIYOR
5 Şubat 2016 02:18
75

 Bu şekilde çok çeşitli şekillerde kullanılabilecek bir bitkidir. Bu kadar farklı şekilde tüketilebilen bu bitki sağlık için de oldukça faydalıdır. Hastalıklara karşı koruma sağlar. Ispanak gibi yoğurtla tüketilebilir. 100 gram pazı yaklaşık olarak 19 kaloridir.
Pazı Faydaları Saymakla Bitmez!
Harika bir C ve K vitamini kaynağıdır.
Vücuttaki demir eksikliğini önler.Pazı Faydaları
Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücudun direncini arttırır.
Beyne fayda sağlar. Ayrıca çağımızın rahatsızlığı alzheimer hastalığına da iyi gelir.
Kan basıncını kontrol etmeye yardım eder.
Sinir sistemi sağlığını korur.
Mide rahatsızlıklarına iyi gelir.
Sindirim sistemini rahatlatır. Hazımsızlığı önler.
Kan şekerini düzenler.
Öksürüğe iyi gelerek öksürün geçmesine fayda sağlar.
İdrar söktürücü özelliği vardır.
Sistit yani idrar yolu iltihabı sebebiyle idrar yollarında oluşan yanmaları azaltır.
Kansızlığa iyi gelerek anemi rahatsızlığına fayda sağlar. Kırmızı kan hücrelerinin üretimini teşvik eder.
Halsizlik ve bitkinliğe iyi gelir. Yorgunluğa yarar sağlar.
Dalak ve böbreklerdeki ağrıların geçmesine yardım eder.
Kan pıhtılaşmasını teşvik ettiği için vücutta oluşacak morarma ve kanamaları önler.
İştah açıcı özelliği vardır.
Tansiyonu dengeler.
Stres ve depresyona karşı iyi gelir.
Kalp krizi ve felç geçirme riskini azaltır.
Pazı İle Şeker Hastalığına Karşı Korunun!
Diyabet günümüzde birçok kişinin yakındığı bir hastalık haline gelmiştir. Şeker hastalığı bulunan kişiler her şeyi yiyemez, yediklerine dikkat etmek zorundadır. Diyabet riski altında olan yada diyabet hastalığı olan kişiler rahatlıkla pazı tüketebilir. Bu şifalı sebze kan şekeri seviyesini düzenlemeye yardım eden siringik asit ve lifler içerir. Diyabet riski altındaysanız yada şeker hastalığınız varsa mutlaka bol bol yeşil yapraklı sebzeler tüketmelisiniz.

Kemikleri Korur!
Önemli miktarda kalsiyum, magnezyum ve K vitamini içerir. Bu sebeple kemik sağlığını koruyan bir bitkidir. Kemikleri güçlendirir. Kemiklerin büyüme ve gelişimine yardım eder. Ayrıca dişlerin güçlenmesini de sağlar.
Antikanser Özelliği Vardır!
Birçok yeşil yapraklı sebze gibi antioksidan özelliği olan bir sebzedir. İçerdiği antioksidanlar sayesinde antikanser özelliği vardır. Yani kansere karşı koruyucudur. Özellikle kolon kanserini önlemeye yardım eder. Kanserden korunmak için bu şifalı sebzeyi tüketebilirsiniz.

Pazı Hemoroide Karşı Da Faydalı!
Basur rahatsızlığına karşı çözüm arıyorsanız mutlaka pazıyı deneyip kullanabilirsiniz. Pazı haşlanarak lapası hazırlanarak basur memelerinin üzerine konursa hemoroid yani basur için fayda sağlar. Aynı zamanda vücuttaki deri hastalıklarına ve şişliğe de iyi gelir.

Göz Sağlığını Korur!
Yüksek miktarda beta karoten içerir. Bunun sonucunda göz sağlığını korumaya yardım eder. Glokom, gece körlüğü gibi göz rahatsızlıklarına iyi gelir.Pazı

Sağlıklı Saçlara Kavuşmak İster Misiniz?
Bu şifalı sebze içeriğinde biyotin bulundurur. Biyotin doğrudan saç köklerinin uyarılmasını sağlayan bir bileşiktir. Saç bakımı sağlar, saçların parlaklığını arttırır. Ayrıca içeriğindeki A ve C vitaminleri sebebiyle saç köklerinin güçlenmesine yardım ederek saç dökülmesini de önler. Balla karıştırın ve başınızda saç çıkmayan kısımlara sürün. Bu şekilde saçlarınız tekrar çıkabilir ve saç dökülmesinden kurtulabilirsiniz.

Pazı Nasıl Tüketilir?
Ispanak gibi yaprakları temizlenerek yıkanır ve pazı yemeği yapılabilir yada yumurta kırılarak kavurması yapılabilir. Çiğ olarak pişirilmeden salatalara doğranabilir. Pazı dolması şeklinde sarma yapılarak da pirinçle tüketilebilir.
Kaynaklar:
Nutrition-and-you : swiss-chard
Whfoods : genpage
Webmd : diet/features/swiss-chard-9-healthy
Godshealingplants : swiss-chard-benefits
Organic gardening news and info : amazing-health-benefits-of-swiss-chard